Волинські підприємства передаватимуть показання лічильників газу дистанційно

20 Квітня 2018, 16:38
Волиньгаз 1140
Волиньгаз

Понад 3 000 волинських підприємств дистанційно передаватимуть показання лічильників газу.

На сьогодні відповідне обладнання не встановлено на 3013 об`єктах непобутового призначення. Але ще більше 80% підприємств мають встановити засоби дистанційної передачі даних до 27 травня 2018 року.

Засоби дистанціної передачі даних поки що не встановлені здебільшого на невеликих підприємствах та на об’єктах соціальної сфери і бюджетних установах Волиньскої області.

«Наразі близько 89% об`єктів непобутового призначення не облаштовані засобами дистанційної передачі даних. Переважно це комунально – побутові підприємства з невеликим споживанням газу. Кожному було надіслано лист-повідомлення з роз`ясненням процедури і відповідальності за невиконання норм Закону. Тому закликаємо власників не затягувати цей процес, і звернутися до Центрів обслуговування клієнтів для отримання технічного завдання», - наголосив технічний директор  ПАТ «Волиньгаз» Павло Козюк.

Усі консультації щодо встановлення засобів дистанційної передачі даних можна отримати в Центрах обслуговування клієнтів або в Контакт-центрі ПАТ «Волиньгаз». Технічні вимоги до обладнання та зразки документів можна переглянути на сайті компанії.

Підприємства з річним споживанням природного газу менше 10 тис. куб. м3 мають облаштувати лічильники приладами дистанційної передачі до 27 травня 2018 року. Відповідні вимоги є в  п. 4 Постанови  НКРЕКП від 30.09.2015 року № 2494 «Про затвердження Кодексу газорозподільних систем». Кодексом передбачено, що це буде завершальний етап. Після чого лічильники всіх підприємств будуть оснащені засобами дистанційної передачі даних.

На сьогодні «Волиньгаз» займається реалізацією заходів для розвитку диспетчерського управління газорозподільною системою регіону. Це пов`язано з переходом внутрішнього ринку природного газу на добове балансування, старт якого запланований на 1 серпня 2018 року. Однією з головних умов для запровадження нового режиму є дистанційна передача даних приладів обліку.

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024