Ковель: немає коштів на утримання атракціонів у центральному парку

23 Квітня 2018, 17:30
1758

Сьогодні, 23 квітня, у Ковелі комісія з питань регулювання земельних відносин, містобудування обговорила питання про подальше функціонування парку культури і відпочинку імені Лесі Українки.

Про це повідомляють у Ковельській міській раді.

З цього приводу виступила начальник відділу культури виконавчого комітету Вікторія Савлук.

Вона зазначила, що комунальне підприємство опинилося в непростих умовах. Коштів ледве вистачає на заробітну плату двох працівників – директора і бухгалтера. Про розвиток годі й думати. Адже атракціони застарілі. Три з них не будуть навіть представлятись на проведення технічного огляду. Від використання тих кількох, що придатні для експлуатації, можна заробити незначні гроші. Аби придбати нові, потрібні чималі фінансові ресурси. Вартість одного атракціону – понад мільйон гривень. 

Вікторія Савлук розповіла, що вивчивши досвід інших міст, зваживши на реалії, пропонуються такі варіанти виходу з ситуації: ліквідувати комунальне підприємство і зберегти базове призначення паркової території - розділити її на певні зони. Це може бути активний відпочинок, ділянка для розміщення приїжджих атракціонів та інше. Або шукати інвесторів.

Члени комісії підтримали пропозицію про ліквідацію комунального підприємства з подальшим облаштуванням зон та майданчика для здачі в оренду приїжджим атракціонам.

Проект цього рішення рекомендували до затвердження на сесії міської ради 26 квітня.

 


Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024