Волинські газетярі змушені купувати папір в окупанта

29 Квітня 2018, 11:00
2055 Джерело: http://uc.kr.ua/2018/01/15/

У той час, коли вже четвертий рік тривають воєнні дії на Сході України, українці змушені купувати газетний папір російського виробництва, адже українського аналога просто не існує.

Це питання порушила головний редактор володимир-волинської газети «Слово правди» Антоніна Михальчук під час прес-конференції народного депутата Ігоря Гузя 26 квітня місті Нововолинськ, – повідомляє прес-служба депутата.

Вона зазначила, що інформаційні відділи українських газет, і волинських зокрема, використовують під час друку папір російського виробника.

«Ми мали зустріч у Кабінеті Міністрів України з Вадимом Денисенком (членом Комітету з питань правової політики та правосуддя – ред.), то він сказав, що треба шукати інвестора, адже у нас немає свого паперу», – пояснила вона.

Головний редактор любомльської газети Сергій Боярчук додав, що російський папір сьогодні постачають майже всій Європі:  «Схема схожа, як постачання вугілля за формулою «Роттердам плюс». У Польщі закрили одну з найбільших фірм, яка займалася виготовленням паперу. Її там викупили українці».

Редактор газети «Слово правди» Антоніна Михальчук передала нардепу заяву Національної асоціації українських медіа від 13 квітня ц.р., в якій наголошують, що «місцева преса проти пресу, і готова захищати свої права на свободу та розвиток місцевої преси в Україні».

«Вимагаємо від уряду вирішити питання з подоланням дефіциту газетного паперу, позбувшись монополії  російського виробника в Україні, а у перспективі кількох років – будівництва паперових комбінатів або переобладнання існуючих потужностей для виробництва достатньої кількості  власного доброякісного недорого газетного паперу», – йдеться у документі.

Крім цього, представники ЗМІ обурювалися про постійний ріст тарифів «Укрпошти» на доставку газет. «Фактичний розвал системи поштового зв’язку в сільській місцевості, різке подорожчання газетного паперу, що супроводжується його дефіцитом, поставили українську пресу на грань виживання», –  додається в заяві.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024