Іваничівщина: у районі не можуть вирішити, хто має фінансувати традиційний захід

02 Травня 2018, 11:17
947

Об’єднані територіальні громади відмовляються виділяти кошти зі своїх бюджетів на проведення заходів в урочищі Прощаниця.

«Громади сказали, що оскільки це районний захід, район його проводить, то кошти повинні бути районні», – повідомила під час позачергової сесії 27-го квітня виконувач обов’язків начальника відділу освіти Іваничівської РДА Світлана Король., пише БУГ

Вона розповіла, що таку позицію представники громад донесли членам оргкомітету, відтак, потрібно збільшити суму фінансування заходів із районної казни, адже згідно програми районним бюджетом передбачено лише 3 тисячі гривень.

Голова райради Андрій Бадзюнь натомість переконаний, що зможе домовитися з головами ОТГ.

«Я думаю, що до «Прощаниці» долучаться всі сільські ради. Я особисто поспілкуюся з кожним керівником громади», – відзначив він.

Голова також поінформував, що до 14-го травня в Іваничівському районі існує заборона проведення будь-яких масових заходів через епідемію кору, тому цьогоріч 22-го травня в урочищі відбудеться лише панахида.

У райраді розглядають можливість перенесення таборування для школярів Іваничівщини. Бадзюнь запевнив, що обов’язково проведе табірний збір для дітей.

Нагадаємо, що щорічно 22-го травня на релігійне свято Миколи в урочищі Прощаниця Іваничівського району відбувається поминальна панахида, яка збирає місцеве населення і приїжджих. З 1996-го року у травні тут проводять свої таборування молоді козаки Волині. Започаткував відродження козацьких товариств колишній отаман дитячої громадської організації «Молодої Січі» Григорій Березюк.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024