«Волиньгаз» планує збільшити інвестиції в газові мережі

05 Травня 2018, 07:00
Інвестиції за рік зростуть вдічі більше, ніж за останнє десятиріччя 2265
Інвестиції за рік зростуть вдічі більше, ніж за останнє десятиріччя

У 2018 році ПАТ «Волиньгаз» планує збільшити інвестиції в газові мережі до більше ніж 100 млн. грн. Це майже вдвічі більше, ніж за останнє десятиріччя.

Про це повідомляє прес-центр регінональної газової компанії «Волиньгаз".

За останні 10 років ПАТ «Волиньгаз» за діючими договорами господарського відання спрямувала більше 55 млн грн. інвестиційних коштів на забезпечення стабільного газопостачання регіону.

Із  2013 по 2017 рр. «Волиньгаз» інвестувало в державні мережі майже 49 млн грн. Лише в цьому році компанія планує напрвити 16 млн грн. на газопроводи, які знаходяться в державній власності.

Упродовж останніх п`яти років фахівці ПАТ «Волиньгаз», за рахунок коштів компанії замінювали та модернізовували обладнання та будівлі. Заміна устаткування дозволила зменшити витрати на обслуговування ГРП. Сучасні станції відрізняються від попередніх своєю компактністю і можливістю автоматичної підтримки заданих параметрів по захисту газопроводу від корозії, що особливо важливо в умовах збільшення щільності забудови населених пунктів. Крім того, нове обладнання зменшує споживання електричної енергії в середньому на 50% на кожному об`єкті. І головне - застосування катодного захисту продовжує термін служби газопроводів ще на 30 років.

«Аби виконувати нашу основну функцію безперебійної доставки газу споживачам, ми маємо інвестувати значно більше коштів в газорозподільну мережу, аніж передбачено діючим тарифом. А якщо говорити про повну модернізацію мереж і споруд та гарантію безпеки - потрібно щонайменше 5 років поспіль вкладати по 100 млн грн., - зауважив технічний директор «Волиньгазу» Павло Козюк.

У середньому половина коштів інвестпрограми, що фінансується за рахунок ПАТ «Волиньгаз», йде на ключові напрямки роботи - заміну зношених та аварійних ділянок газопроводів та технічне переоснащення газорегуляторних пунктів.

У 2018 році  «Волиньгаз» подав на розгляд Нацкомісії проект плану розвитку мереж регіону на суму понад 100 млн грн., що вшестеро більше аніж в 2017 році. 55% капіталовкладень передбачені саме на модернізацію газорозподільної системи Волині. Перегляд тарифу у бік збільшення та його затвердження держрегулятором, дасть змогу утримувати в належному стані газопроводи та підвищити рівень їх надійності, а також надавати клієнтам якісні послуги і створювати нові сервіси.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024