У школах Володимирщини компостуватимуть відходи з їдалень

05 Травня 2018, 14:30
889

На Волині у десяти школах встановлять компостери для переробки харчових відходів. Саме стільки навчальних закладів області опинилися серед числа переможців еко-освітнього конкурсу «Компола». Серед переліку цих навчальних закладів - Володимир-Волинська спеціалізована школа-інтернат І-ІІІ ступенів «Центр освіти та соціально-педагогічної підтримки» та «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів» міста Устилуг.

Його результати, разом із МОН, оголосило Мінприроди. Компостери у школах-переможницях встановлюватимуть до 1 вересня 2018 року, - повідомили у прес-службі Волинського РВ Асоціації міст України.

За результатами конкурсу, компостер для переробки харчових відходів, встановлять у 200 із 400 шкіл, які подавалися на конкурс.

Серед переможців конкурсу навчальні заклади зі всієї України. Так, компостер отримають 12 шкіл-інтернатів, 22 опорні школи, одна спеціалізована школа для дітей із особливими потребами та 165 загальноосвітніх шкіл.

У числі закладів-переможців із Волині опорний заклад НВК «Колківська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів - ліцей» Маневицького району; опорний освітній заклад «НВК «Загальноосвітня школа І - ІІІ ступенів - гімназія» селища Голоби; комунальні заклади Луцька загальносвітня школа І-ІІІ ступенів №17 Луцької міської ради, «Луцька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 2 Луцької міської ради» та «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів» міста Устилуг; Залізницька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів імені Івана Пасевича, Любешівський р-н; НВК «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступеня №1 – гімназія імені Героя Радянського Союзу Газіна» селища Ратне; Нововолинська гімназія Нововолинської міської ради; Володимир-Волинська спеціалізована школа-інтернат І-ІІІ ступенів «Центр освіти та соціально-педагогічної підтримки» та загальноосвітня школа І-ІІІ ступеня села Судче, що на Любешівщині Любешівського району.

Нагадаємо, що «Компола» – це спільний еко-освітній проект Мінприроди та Міносвіти, спрямований на підвищення рівня екологічної освіти та залучення молоді до практичних навичок сталого розвитку та споживання. Заявкуи збирали з 10 по 24 квітня цього року. Проект започаткований київськими школярами Нікітою Шульгою та Софією-Христиною Борисюк, і успішно реалізований у 32 навчальних закладах у різних куточках України.

Основна мета – дати додатковий поштовх та ресурс українським школам для розвитку екологічної грамотності учнів, допомогти школярам отримати практичні навички, а не суто теоретичну інформацію, щодо відповідального споживання.





 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024