Голови ОТГ мають першими включитися в боротьбу з незаконними пилорамами, - фіскали

07 Травня 2018, 10:36
1071

Вирішити проблему наявності нелегальних пилорам на Волині можна лише скоординованими зусиллями всіх гілок влади.

Першочергово до роботи спеціальних робочих груп при органах виконавчої влади в районах варто активно залучати голів об’єднаних територіальних громад.

На цьому моменті в ході наради у Волинській ОДА з питань унеможливлення незаконного експорту ділової деревини наголосив заступник начальника ГУ ДФС у Волинській області Сергій Кондратюк. Про це повідомляють у відділі організації роботи ГУ ДФС у Волинській області.

«Про те, що громади можуть отримувати вагомі додаткові надходження з прибуткового бізнесу пилорам свідчать результати роботи у минулі роки. Практика переконує: якщо голова територіальної громади відповідальний в питанні залучення надходжень до бюджету, має паспорт громади, на основі якого фактично формується бюджет, то до місцевої скарбниці своєчасно надходять суми єдиного податку та ПДФО. У протилежному випадку – громада відчуває брак коштів», - підкреслив Сергій Кондратюк.

Отож, в ГУ ДФС у Волинській області рекомендують головам сільських рад та об’єднаних територіальних громад провести детальний  аналіз наявності  осіб, які мають у власності лісопильні станки та здійснюють господарську діяльність з метою отримання прибутку, обов’язково зустрітися з такими підприємливими громадянами з тим, щоб переконати зареєструвати свою діяльність і сплачувати податки.

Довідково: в межах компетенції фахівці територіальних органів ДФС в області здійснюють комплекс заходів у напрямку легалізації діяльності приватних пилорам. Зокрема, в результаті вжитих волинськими фіскалами заходів у 2017 році до бюджету сплачено 329,4 тисячі гривень єдиного податку,  296,6 тисячі гривень ПДФО.

У першому кварталі 2018 року в результаті обстежень виявлено 53 власника приватних пилорам, з яких лише 18 використовують пилорами для власних потреб. За цей час легалізовано працю 8 найманих працівників із середньомісячним фондом оплати праці в розмірі 29,6 тисячі гривень, додаткові надходження до бюджету ПДФО в місяць складають 5,4 тисячі гривень, протягом року – 64,8 тисячі гривень, 1 громадянин подав декларацію про 6,7 тисячі гривень доходу, сплативши 1,3 тисячі гривень ПДФО та 0,1 тис. грн. військового збору.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024