У травні проїзд у луцьких тролейбусах може зрости до трьох гривень

08 Травня 2018, 10:24
У травні проїзд у луцьких тролейбусах може зрости до трьох гривень 1121
У травні проїзд у луцьких тролейбусах може зрости до трьох гривень

Із двох до трьох гривень може зрости вартість квитка на проїзд у тролейбусах Луцька. Новий тариф пропонують запровадити вже на наступному тижні.

Про це йшлося під час круглого столу щодо обговорення проекту рішення виконавчого комітету «Про вартість проїзду в міському електричному транспорті», повідомляють Волинські Новини.

Начальник фінансово-економічного відділу ЛПЕ Ірина Ковальчук розповіла, чому виникла така потреба.

«На ЛПЕ діючий тариф діє від 3 лютого 2016 року. Але з того часу відбулося зростання цін на ремонт, технічне обслуговування та оплату за електроенергію. Зокрем,а плата за електроенергію зросла в 3 рази, і це один із найбільших наших видатків. Тому відсутність коштів заважає забезпечувати належний стан транспорту. А в нас 68% тролейбусів мають вік більший за 20 років і потребують значних витрат на ремонти. Загалом, середній вік рухомого складу - 24,1 рік. Окрім того на ремонт контактної мережі потрібно близько 8 мільйоні гривень. Ми збільшили й зарплату працівникам, адже була значна нестача кадрів. Тому пропонуємо підвищити тариф», - розповіла Ірина Ковальчук.

Ірина Ковальчук
Ірина Ковальчук

 

Та додала, що нині тарифі рентабельність закладена 7,5%, а в новому тарифі її закладають трішки вищою – 10%.

Зауважимо,що 3 гривні– це запланована вартість повного квитка, а вартість квитка для учнів загальноосвітніх шкіл, професійно-технічних навчальних закладів, студентів вищих навчальних закладів I-IV рівнів акредитації – гривня.

Проект рішення передбачає, що вартість місячного проїзного квитка в міському електротранспорті (тролейбусі) для підприємств, установ, організацій – 180 грн; для населення – 160 грн; для учнів загальноосвітніх шкіл, професійно-технічних навчальних закладів, студентів вищих навчальних закладів І-IV рівнів акредитації – 50 грн.

Ухвалити тарифи мають намір із 15 травня 2018 року.

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024