Луцька мерія може накладати на бізнес багатотисячні штрафи

09 Травня 2018, 18:12
За офійно непрацевлаштованого працівника підприємця можуть оштрафувати 1232
За офійно непрацевлаштованого працівника підприємця можуть оштрафувати

Працівники управління з питань праці міської ради можуть інспектувати підприємства та накладати багатотисячні штрафи.

Про роботу управління 8 травня під час оперативної наради розповів начальник управління з питань праці міської ради Назарій Ігнатчук, пише Конкурент.

Три працівники з відділу інспектування мають повноваження на перевірки за додержання законодавства про працю та зайнятість. Вони можуть перевіряти суб'єктів господарювання, а також накладати штрафи за порушення законодавства.

Наприклад, у випадку виявлення офіційно непрацевлаштованого працівника, то на підприємця можуть накласти штраф у сумі більше 110 тисяч гривень. Якщо підприємець не допустить інспектора з питань праці для проведення перевірки, то його оштрафують на понад ніж 370 тисяч гривень.

Підставами для візиту інспектора є:НА

1. звернення працівника про порушення стосовно нього законодавства про працю;

2. звернення фізичної особи, стосовно якої порушено правила оформлення трудових відносин;

3. рішення керівника органу контролю про проведення інспекційних відвідувань з питань виявлення неоформлених трудових відносин, прийнятим за результатами аналізу інформації, отриманої із засобів масової інформації, інших джерел, доступ до яких не обмежений законодавством;

4. рішення суду, повідомленням правоохоронних органів про порушення законодавства про працю;

5. повідомлення посадових осіб органів державного нагляду (контролю), про виявлені в ході виконання ними контрольних повноважень ознак порушення законодавства про працю;

6. інформація Держстату, ДФС та ії територіальних органів, Пенсійного фонду України та його територіальних органів;

7. інформація профспілкових органів про порушення прав працівників, які е членами профспілки, виявлених в ході здійснення громадського контролю за додержанням законодавства про працю. Рішення про доцільність проведення відповідних заходів з підстав, визначених підпунктами 5-7 цього пункту та пунктом 31 цього Порядку, приймає керівник органу контролю, його заступник.

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024