Нововолинськ лідирує на Волині із залучення інвестицій

17 Травня 2018, 12:48
2709

Під час робочого візити до Нововолинська голова Волинської обласної державної адміністрації Олександр Савченко відвідав об’єкти соціальної сфери, промислові підприємства та побував на шахті № 10 «Нововолинська».

Про це інформує відділ з питань внутрішньої політики, взаємодії зі ЗМІ та зв`язків з громадськістю Нововолинського міськвиконкому.

Олександр Савченко ознайомився із виробничою діяльністю ТОВ «Хан-Електробау» - німецьким підприємством, яке виготовляє малопотужні трансформатори та інші електротехнічні компоненти. Також оглянув виробничі цехи ТОВ «Ренопласт» - багатопрофільного підприємства у галузі виробництва та встановлення світлопрозорих та огороджувальних конструкцій, яке об’єднує продукцію і монтаж вікон та дверей, виготовлення та встановлення жалюз, встановлення секційних промислових та гаражних воріт, ламінацію профілів, гнуття арок, відливів, виготовлення склопакетів.


 

До слова, уже впродовж багатьох років Нововолинськ залишається інвестиційним лідером на Волині. Загалом з початку інвестування в економічний сектор міста надійшло 116 мільйонів 705 тисяч доларів США прямих іноземних інвестицій.

Більше двох тисяч доларів іноземних інвестицій припадає на одного мешканця Нововолинська. За цим показником місто тримає першість у Волинській області, у 8 разів перевищуючи середньообласний показник.

«Міська влада предметно працює над залученням інвестицій, розширенням інвестиційної бази і тих підприємств, які почали працювати раніше, – підкреслив голова Волинської ОДА, – Ті з них, які зайшли у період дії вільної економічної зони, не згортають своє виробництво, а, навпаки, розширюють його. Це дуже добре».


 

Також Олександр Савченко побував на шахті №10 «Нововолинська». Він оглянув будівельний майданчик новобудови.  

Після цього відбулася нарада з керівниками і спеціалістами цього довгобуду. Йшлося про ситуацію на підземному підприємстві, зокрема, про фінансування будівельних робіт. Адже для того, щоб запустити першу чергу потрібно 1 мільярд 400 млн гривень. Шахтобудівники  виконали будівельних робіт на 21 мільйон гривень, а у держбюджеті на цей рік на копальню закладено лише 10 мільйонів.


 

Учасники наради зійшлися на думці підготувати звернення до Прем’єр-Міністра України та Міністра енергетики та вугільної промисловості щодо подальших кроків, пов’язаних із завершенням проекту єдиної шахти в Україні, яка будується. Голова обласної державної адміністрації висловив сподівання, що проблеми працівників довгобуду будуть почутими. 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024