У Нововолинську хочуть побудувати сміттєпереробний завод за 25 мільйонів євро

18 Травня 2018, 14:02
1772

Депутати на сесії Нововолинської міської ради підтримали у найближчій перспективі будівництво сміттєпереробного заводу за найновішими європейськими технологіями.

Про це інформуть у відділі з питань внутрішньої політики, взаємодії із ЗМІ та зв"язків з громадськістю Нововолинського міськвиконкому.

Свої послуги запропонувала всесвітньовідома хорватська компанія «Tehnix», яка має майже 30-річний досвід на світовому ринку. Фірма займається виробництвом обладнання для екологічної галузі, ремонтом, сервісним обслуговуванням, переробкою відходів, очищенням води.


 

Директор представництва хорватської компанії «Tehnix» Степан Микульчич розповів депутатам, що представлятиме собою цей завод. Акцентував увагу на тому, що збудовані за їхньою технологією підприємства, вже успішно діють в Республіці Білорусь.

Планується, що за годину завод перероблятиме 20 тонн сміття. Там працюватиме до шести десятка людей. Вартість проекту оцінюється орієнтовно у 25 млн євро.

Після презентації проекту у депутатів було чимало запитань до гостей, насамперед, щодо безпечності заводу. Степан Микульчич наголосив, що виробнича програма, яку пропонує компанія, екологічно безпечною. Запевнив, що запахів від цього процесу не має бути ніяких. Компанія гарантує якість і високу технологію.


 

«Очевидно перероблятимемо своє сміття і навколишніх громад, але я проти того, щоб його везли ще й з інших областей», - зауважив міський голова Віктор Сапожніков.

У результаті міська рада ухвалила рішення надати в оренду на п’ять років ТзОВ «Екосвіт Лайф»3 га землі на околиці міста, в районі колишньої шахти №2, там, де мав будуватися попередній сміттєпереробний завод.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024