Волиняни накрали газу на 800 тисяч гривень

18 Травня 2018, 18:00
1957

За чотири місяці цього року фахівці  ПАТ «Волиньгаз» виявили майже 60 фактів крадіжок природного газу.

Працівники газової компанії вже зафіксували порушень на суму майже 800 тис. грн. У порівнянні з минулим роком  кількість виявлених крадіжок зросла вдвічі.

З початку року спеціалісти ПАТ «Волиньгаз» виявили порушення в понад сотні побутових споживачів. Загалом порушникам доведеться сплатити за необліковане споживання більше 1,3 млн. грн. Найрозповсюдженішими махінаціями є втручання в роботу лічильників газу, самовільне відновлення газопостачання та підключення газового обладнання.

Більшість порушень зафіксували  у великих містах і районах. Зокрема, в Луцьку та Луцькому районі нарахування провели для 36 споживачів на суму понад 700 тис. грн. У м. Володимирі-Волинському та прилеглому районі - 14 споживачам нарахували майже 190 тис. грн. До трійки лідерів «чорного списку»потрапило місто Ковель та два райони - Ковельський і Турійський. Місцевим споживачам за допущені порушення доведеться викласти з кишені 180 тис. грн.

«Найчастіше до махінацій вдаються споживачі сільських місцевостей, в кого велика опалювальна площа. Однак люди повинні розуміти, що бажання зекономити насправді грає з ними у злий жарт. Крадіжки газу обійдуться набагато дорожче, аніж обліковане споживання. В результаті порушник заплатить за неврахований газ в розмірі граничної норми споживання, окрім того за крадіжку газу передбачена кримінальна відповідальність», – наголосив директор комерційний ПАТ «Волиньгаз» Андрій Карпомиз.

Після виявлення незаконних втручань більшість порушників визнає свою провину і сплачує за самовільний відбір газу передбачені законом штрафні санкції. Якщо ж людина не визнає своєї вини та відмовляється компенсовувати заподіяні збитки, питання про їх стягнення вирішується в судовому порядку. При цьому, за рішенням суду, на користь газорозподільного підприємства споживач-порушник має також сплатити ще й судові витрати.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024