Скільки на Рівненщині зібрали основних сільськогосподарських культур у 2023 році
У 2023 році господарства усіх категорій Рівненської області зібрали майже 12,7 мільйона центнерів культур зернових та зернобобових (у масі після доробки) на площі 251,1 тисячі гектарів, що на 10,7% менше порівняно з відповідним періодом 2022 року.
Про це Бізнес.Район інформує Головне управління статистики у Рівненській області.
Найбільший обсяг виробництва (валового збору) припадає на кукурудзу (майже 5,6 мільйона центнерів), пшеницю (майже 4,6 мільйона центнерів) та ячмінь (понад 1,5 мільйона центнерів).
Порівняно з 2022 роком на 39% збільшився валовий збір сої, на 30,5% – соняшнику. Водночас на 11,3% зменшили виробництво пшениці, на 10,9% – ячменю.
У 2023 році підприємства забезпечили 64,2% загальнообласного виробництва культур зернових та зернобобових, 98,7% сої, все виробництво соняшнику, ріпаку озимого та кользи (ріпак ярий).
Господарства населення отримали 99,8% загального обсягу картоплі, 99,5% культур плодових та ягідних, 96,5% культур овочевих відкритого ґрунту.
У середньому з один гектар зібраної площі отримали по 50,6 центнера зерна (на 1,4% більше, ніж у 2022 році), у тому числі підприємства – по 66,4 центнера (на 6,9% більше), господарства населення – по 35,4 центнера (на рівні 2022 року).
-
Сьогодні
-
Завтра
-
Незабаром