Нові правила проектування проїздів для спецтехніки біля будинків

24 Травня 2018, 07:05
1402

Відтепер при проектуванні та будівництві проїздів для пожежної та іншої спеціальної техніки до житлових і громадських будинків їхню наявність будуть передбачати з усіх сторін.

Такою інформацією поділився заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства  України Лев Парцхаладзе.

Представник влади пояснив, що у старих державно-будівельних нормах, вимоги до безперешкодного проїзду спецтехніки у житлові квартали були недосконалими. Така ситуація створювала додаткову загрозу для безпеки жителів.  Під час оновлення правил, норми піддалися корегуванню та деталізації.

Таким чином для житлових будинків вище 9 поверхів та громадських будівель вище 5 поверхів проїзди спецтехніки у двір обов’язкові з усіх сторін. До інших споруд буде достатньо проїзду з однієї поздовжньої сторони. Такі заходи унеможливлять блокування проїздів пожежної та іншої спецтехніки у разі надзвичайних ситуацій та значно посилять безпеку жителів.

Якщо говорити про столичні новобудови та про квартири у передмісті Києва, то їх проектувальникам також прийдеться зіштовхнутися з новими правилами.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024