ПриватБанк поверне кошти жителям Луцька, які постраждали від шахрайства із SIM-картками Vodafone

24 Травня 2018, 12:20
Зловмисники скористалися можливістю перевипуску SIM-карток оператора Vodafone 1561
Зловмисники скористалися можливістю перевипуску SIM-карток оператора Vodafone

Лучани, у яких шахраї через махінації з мобільними номерами викрали кошти з рахунків, отримають свої гроші назад.

Про це повідомили в ПриватБанку.

Клієнтська база та програмні комплекси банку передбачають найвищий рівень захисту даних і рахунків. Тому все частіше шахраї атакують клієнтів через мобільних операторів. Днями з рахунків 18 лучан зникли їхні гроші. Зловмисники скористалися можливістю перевипуску SIM-карток оператора Vodafone і таким чином заволоділи фінансовими номерами людей, а відтак – і доступами до їхніх рахунків.

Служба безпеки банку в найкоротші терміни провела розслідування цього випадку та спрацювала на випередження. Завдяки цьому було попереджено спроби зняття коштів у низки клієнтів.

На жаль, Vodafone поки що єдиний з операторів, який не підтвердив співпрацю з банком у плані безпеки даних. Проте, оскільки клієнти фінансової установи не винні в ситуації, що склалася, керівництво ПриватБанку вирішило повернути викрадені кошти клієнтам.

З міркувань безпеки ПриватБанк радить використовувати контрактні тарифні плани – тоді всі операції щодо зміни SIM-картки будуть проводитися особисто у відділенні компанії з пред’явленням паспорта.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024