У волинських селах планують встановити LED-світильники

25 Травня 2018, 10:20
Планують встановити LED-світильники 1790
Планують встановити LED-світильники

На Волині пропонують затвердити Регіональну цільову програму зовнішнього освітлення селищних та сільських населених пунктів Волинської області до 2021 року.

Це обговорювали під час засідання постійної комісії обласної ради з питань промисловості, транспорту, зв’язку, паливно-енергетичного комплексу, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства. 

Проект презентував начальник управління житлово-комунального господарства ОДА Андрій Пиріг.

За його словами, сьогодні склалась така ситуація, що обласні цетри та міста, маючи фінансовий ресурс, оновлюють, реконструюють опорні лінії електромереж, автоматику та все обладнання. Що ж стосується сільських місцевостей, то ситуація там склалась не з приємних. 

«Тому пропонується програма, яка могла б осучаснити та реконструювати лінії, які існують, шляхом заміни обладнання та світильніків на сучасні LED-світильники. Це необхідно і для громадськості, і для безпеки руху транспорту», — зазначив Андрій Пиріг.

Фінансування програми передбачено частково з обласного бюджету, з місцевих бюджетів, з підприємств та грантових інвестиційних коштів. 

«По селах всі світильники стоять на опорах від приватної компанії «Волиньобленерго». Чи не вийде так, що ми будемо їм опори міняти?», — зауважив голова комісії Юрій Цейко.

Також трапляється, що «Волиньобленерго» не дає дозвіл на встановлення зовнішнього вуличного освітлення на їхніх опорах, додав депутат Іван Киричук.

Комісія вирішила, що у таких випадках варто підіймати вартість оренди та проводити перевірку документації.

Саму програму члени комісії підтримали й рекомендують затвердити під час сесійного засідання.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024