Польський фермер обманув 442 українці

27 Травня 2018, 13:55
1281 Джерело: Фото ілюстративне

442 звинувачення отримав 38-річний фермер із польської гміни Червінськ, який видавав «липові» заяви про намір працевлаштувати іноземців.

Про це повідомляє Монітор Інфо.

Провадження в цій справі, яке вели поліцейські Плонська під наглядом прокуратури, закінчилося направленням обвинувального акту до суду. Чоловік може провести у в’язниці 8 років.

Із початку року працівники поліції Плонська збирали матеріали, пов’язані з видачею 38-річним мешканцем гміни Червінськ фальшивих заяв, що дозволяють іноземцям приїхати на роботу до Польщі. За даними поліцейських, чоловік видав 442 «запрошення» протягом останніх двох років. «Запрошення» одержували громадянами України, які платили за них по кількадесят злотих. Завдяки цьому вони отримували візу та могли вільно пересуватися територією ЄС. Чоловік не мав ані можливості, ані наміру наймати іноземців, яким надавав заяви. Те, що він взявся за таку схему, пояснив складною фінансовою ситуацією.

Районна прокуратура в Плонську на основі матеріалів, зібраних правоохоронцями, розпочала слідство, яке завершилося направленням до суду обвинувального висновку, що містить 442 корупційні звинувачення в наданні неправдивих відомостей у документації, що дозволяє іноземцям перебувати в Польщі з порушенням чинного законодавства. Чоловік може сплатити штрафу або відбути покарання у вигляді позбавлення волі на термін до 8 років.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024