Кабмін підпорядкував ДФС собі, виключивши Мінфін з переліку відомств

27 Травня 2018, 16:20
Володимир Гройсман 1053 Джерело: https://mind.ua/
Володимир Гройсман

Мінфін готується до адміністративого оскарження даного рішення.

Кабінет міністрів на закритому засіданні 23 травня проголосував за перепідпорядкування Державної фіскальної служби безпосередньо Кабміну.

Про це повідомляє Mind.

За даними, уряд проголосував за перепідпорядкування ДФС Кабміну в обхід Міністерства фінансів, за аналогією з Державною аудиторською службою. Коли рішення буде юридично оформлене, КМУ зможе безпосередньо керувати фіскальними органами.

Крім того, Кабмін ухвалив виключення Мінфіну з переліку відомств, чиє погодження обов'язково для документів, які подаються на розгляд уряду. На сьогодні будь-які проекти актів Кабміну мають бути погоджені не тільки всіма зацікавленими сторонами, але й Мін'юстом, Мінекономрозвитку та Мінфіном. Тепер же, думка мінфіну щодо рішень інших відомств про виділення коштів або зміну бюджетних програм буде дорадчою.

Окрім того, Гройсман наголошує на необхідності відставки Данилюка з посади міністра фінансів.

Мінфін готується до адміністративого оскарження даного рішення.

Окрім того, було озвучена пропозиція Кабміну (уряд вже звернувся до Верховної Ради з даним запитом) про відставку Олександра Данилюка з поста міністра фінансів. Як повідомляється, на застереження деяких міністрів про те, що відставка Данилюка вплине й на без того напружені відносини України та МВФ, Гройсман відповів, що сам з усім упорається.

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024