На проект «Луцьк-Волноваха: разом збудуємо храм» витратили понад 5 мільйонів гривень

29 Травня 2018, 18:13
Проект храму 3454
Проект храму

Відбувся підсумковий брифінг щодо будівництва храму в Волновасі.

Підбили підсумки реалізації проекту «Луцьк-Волноваха: разом збудуємо храм» щодо будівництва храму Святого Миколая у Волновасі, Донецька область. Брифінг відбувася 29 травня.

Божий дім у Волновасі збудували в пам’ять про волинян, які загинули неподалік цього міста 22 травня 2014 р. У грудні 2016-го керуючий нашою єпархією освятив місце під зведення цієї церкви. 22 травня 2017 року відбулося закладання капсули, яка була виготовлена у вигляді ключа із зображенням замку Любарта, у підмурівок храму.

Комплекс храму Святого Миколая будувався рік.

Партнером будівництва храму і одним із основних спонсорів став благодійний фонд «Волинь 2014».

На юрифінгу детально розповіли про фінансування проекту. Після завершення офіційного будівництва потік коштів не зупиняєтсья.

Загалом на рахунок проекту надійшло понад 4 мільйони 50 тисяч гривень. Готівкою на концертах та інших акціях вдалось зібрати 1 мільйон 362 тисячі гривень. Тобто, загальна сума проекту складає понад 5 мільйонів гривень.

Також фундатори надавали безоплатний транспорт та інші послуги, які не вираховуються в цифрах.

В бюджеті проекту на сьогодні звлишилось понад 170 тисяч гривень.

Перша фінансова допомога, яка надійшла на рахунок благодійного фонду «Волинь 2014» була здійснена 21 березня 2017 року у сумі 100 тисяч гривень від ТзОВ Волинь-зерно-продукт.

Найменше перерахування коштів на рахунок «Волинь 2014», яке надійшло становить 20 гривень.

Найбільше поступлення одним платежем було від Голови Донецької обласної державної адміністрації Жебрівського Павла в сумі 300 тисяч гривень.

10 найбільших благодійників проекту:

  • ПАТ «Луцьксантехмонтаж»
  • ТОВ «П'ятидні»
  • ТзОВ «Волинь-зерно-продукт»
  • Модерн-експо
  • Волинський обласний благодійний фонд «Патріоти Волині»
  • СГПП «Несвіч»
  • «Луцьккомунбуд»
  • «Луцькавтодор»
  • ПАТ «Волиньенерго»
  • БК «Інвестор»

Пожертви від фізичних осіб складають 23%, від юридичний відповідно 77%.

Серед усіх, хто пожертував кошти на будівництво храму 82% волинян та 18% з інших областей.

Відсоток анонімних платежів становить 6%.

Благодійний захід, який допоміг зібрати найбільшу кількість коштів – Благодійний вечір під патронатом голови Волинської обласної державної адміністрації Володимира Гунчика. Було зібрано 1 мільйон 315 тисяч гривень.

Заходами, що зібрали найблільшу кількість людей, які долучились до будівництва храму стали благодійні концерти Олега Скрипки та Павла Дворського.

На сьогодні у місті Волновасі є два підприємства, які займаються будівельними матеріалами, проте будівельні матеріали, які можна було там закупити коштували на 20-30% дорожче. Тому практично всі будівельні матеріали завозились з Волині. За період будівництва було відправлено 5 великих фур та 2 середні вантажівки з будівельними матеріалами.

Будівельна частина проекту виконана на 100%. Залишилось звершити благоустрій, огородити комплекс, завершити будівництво громадської вбиральні та підсобного приміщення. Орієнтовно на завершення будівництва потрібно 4 мільйони гривень.  

Брифінг
Брифінг

Підбили пісумки
Підбили пісумки

 

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024