Депутат просить скасувати для підприємств обов'язкове встановлення модем для передачі показників газу

01 Червня 2018, 10:26
У разу невстановлення апарату дистанційної передачі даних підприємствам перекриють подачу газу 3515
У разу невстановлення апарату дистанційної передачі даних підприємствам перекриють подачу газу

Надійшов запит щодо скасування вимог щодо встановлення засобів дистанційної передачі даних обліку газу підприємствам, які споживають не більше 5 тисяч метрів кубічних газу.

З таким запитом на засіданні сесії облради 31 травня виступив Ройко Юрій, депутат від Волинської територіальної організації Радикальної партії Олега Ляшка

Раніше повідомлялось, що до 27 травня усі підприємства різної форми власності повинні встановити дистанційну передачу даних.

Читайте також: Все, що треба знати бізнесу, щоб не лишитись без газу.

При невстановленні дистанційного апарату передачі даних обліку газу, підприємствам відключать постачання газу. Відновлення можливе лише при встановленні апаратури та відшкодуванню включення/відключення подачі газу постачальнику. 

«На ці постанови відреагувала низка обласних територіальних відділень Антимонопольного комітету. У своїх докуметаціях вони пропонують облгази припинити зловживання монопольним домінуючим становищем, що містить ознаки порушення законодавства, передбаченого законом України Про захист економічної конкуренції та природної монополії. Найбільше обурює те, що встановлення таких лічильників з модемом вимагають від представників малого та середнього бізнесу. Вони щомісяця отримують не більше 10-20 тисяч гривень чистого прибутку, споживаючи при цьому максимум 3-5 тисяч кубічних метрів газу на рік. До таких підприємств входять ті, які користуються газом лише для сезонного опалення та підігріву води. Забезпечення підприємства таким обладнанням коштує майже 20 тисяч гривень. Це створю додатковий, інколи надмірний тиск на малий бізнес», — сказав депутат. 

За його словами, влада не опікується розвитком малого та середнього бізнесу, адже левова частка доходів підприємст просто йде на забезпечення найнеобхідніших потреб. 

«У зв'язку з цим пропоную звернутися до президента України, прем'єр-міністра щодо скасування вимог щодо встановлення засобів дистанційної передачі даних обліку газу споживачі з річним обсягом споживання природного газу не більше 5 тисяч метрів кубічних за рік», — резюмував свій запит Ройко Юрій.

 

Засідання сесії облради
Засідання сесії облради

 

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024