«Я не бачу кращих умов для підприємців», – член виконкому про «Луцькі ринки»

06 Червня 2018, 16:38
Михайло Щур 750
Михайло Щур

Член виконавчого комітету Луцької міської ради Михайло Щур поки не бачить, що умови для луцьких підприємців є вигіднішими, якщо вони співпрацюватимуть із КП «Луцькі ринки».

Про це він заявив під час виконкому у середу, 6 червня.

Михайло Щур пояснив, що вони прибічники того, аби комунальне підприємство господарювало на ринках Луцька, тому що підприємці, за його словами, сплачували великі кошти облспоживспілці за оренду (110 гривень за метр квадратний, – ред.), а місту йшли копійки. Тобто, каже Щур, таке рішення було необгунтованим.

«Метою створення підприємства «Луцькі ринки» було покращення бюджету міста і загалом фінансової ситуації на підприємстві. Проте, коли вже говорять про підвищення тарифу на оренду землі на ринках до 105 гривень, то я не почув аргументів, що місто отримуватиме більше, ніж раніше. Я не почув, що умови для підприємців стануть кращими», – ствердив Михайло Щур.

За словами члена виконкому, можливо варто укладати договори з підприємцями тимчасові, формувати тарифну сітку в залежності від місця розташування «точки» продажу на ринку.

«Оптимізуйте свої видатки і надходження, щоб ви могли показати, що прийшли й запропонували підприємцям, які здійснюють там діяльність, набагато кращі умови й фінансові вимоги», – додав Щур.

Натомість інший член виконкому Олександр Серватович пояснив, що підприємство не почало ще працювати, тому не може показати якихось результатів.

«Підприємство не може знати наперед, які будуть проблеми, і що варто зробити. Тільки через певний час можна буде аналізувати ситуацію. Але зараз критикуючи, ми виглядаємо не зовсім коректно», – пояснив Серватович.

Нагадаємо, що у середу, 6 червня, виконком ухвалив тариф на оренду землі для підпримців Луцька на ринку Центральному. Становитиме він 90 гривень 25 копійок.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024