На Ратнівщині провели навчання для роботодавців

06 Червня 2018, 16:20
1199

У вівторок, 5 червня, для роботодавців району провели бліц-навчання роботодавців за участю головного державного інспектора відділу з питань експертизи умов праці Валентини Воробей.

Навчання проводили у Ратнівській районній філії Волинського Обласного Центру Зайнятості. Про це пишуть на сайті державної служби.

Відкрив захід директор Ратнівської районної філії Волинського ОЦЗ Іван Миронюк, він зазначив, що основним завданням служби зайнятості на сьогодні є створення сучасного сервісного майданчику, де зустрічаються шукач роботи і роботодавець, який потребує робітника.

Валентина Воробей, головний державний інспектор відділу з питань експертизи умов праці, поінформувала присутніх про порядок проведення атестації робочих місць, пільги та компенсації за роботу у важких і шкідливих умовах праці, відповідальність за порушення законодавства про працю.

Валентина Костянтинівна відмітила, що атестація робочих місць за умовами праці – комплексна оцінка всіх факторів виробничого середовища і трудового процесу, супутніх соціально-економічних факторів, що впливають на здоров’я і працездатність працівників в процесі трудової діяльності. Жінка повідомила про нормативну базу та недоліки в роботі, які допускають атестаційні комісії при проведенні атестації робочих місць.

Інспектор також розповіла, що Кабінет Міністрів України прийняв постанову від 26.04.2017 № 295 «Деякі питання реалізації статті 259 Кодексу законів про працю України та ст. 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», на яку слід звернути особливу увагу.

Результати атестації використовуються при встановленні пенсій за віком на пільгових умовах, а також для розробки заходів щодо поліпшення умов праці та оздоровлення працюючих. Доповідач зазначила, що законодавством передбачена адміністративна відповідальність за порушення терміну проведення атестації робочих місць, а також ненадання працівникам пільг і компенсацій за шкідливі умови праці.

Підсумовуючи свій виступ, особливу увагу Валентина Воробей просила звернути на найменування посад відповідно до класифікатора професій України ДК 003:2010, та надала відповіді на всі поставленні питання роботодавців.

Учасники заходу відзначили актуальність та важливість представленої інформації, а також можливість її практичного застосування. Усі охочі отримали відповіді на свої запитання, обмінялися інформацією та досвідом із колегами інших підприємств.

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024