Лучанин скаржиться на неоплачену роботу

07 Червня 2018, 14:32
Ігор Іщук 2533
Ігор Іщук

Лучанин Ігор Іщук скаржиться, що півроку працював на складі із молочними продуктами без офіційного оформлення та санітарної книжки. Зі слів чоловіка, він займався розфасовкою твердих сирів різних фірм. Коли вирішив звільнитись, то роботодавець не заплатив заробленого.

Про це йдеться в сюжеті Волинь Суспільне.

«Я сказав, що знайшов нову роботу, а мені не захотіли виплачувати зарплату. Це 2995 гривень», — каже Ігор Іщук.

Також він розповідає про санітарні умови праці. Робітники різали сир на брудному столі, ножем, який, якщо й мили, то лише раз в тиждень.  

Жінка Ігоря скаржиться. Мовляв, хотіли забрати гроші, які заробив чоловік, а роботодавець не заплатив, та ще й обізвав.

Дмитро Ковальчук, заступник директора фірми, по телефону говорить, що виплачувати коштів не будуть, адже, за його словами, Ігор був на стажуванні. Після чого поклав слухавку.

 «Ігор не працював, а просто був на ознайомленні, якщо я не помиляюсь три дні. Ми йому запропонували оформити договір з роботодавцем, але нічого з того не вийшло, бо він тоді прийшов у стані алкогольного сп’яніння. Потім ми  дізналися, що він мав судимість і тому ми не взяли його на роботу», — розповідає Віктор Ковальчук, власник фірми

Дружина говорить, що вони будуть звертатися у вищі інстанції.

Назар Орел, начальник відділу Держпродспожив служби Волині розповідає, що робітник, який працює на подібному підприємстві, обов’язково повинен мати медичку книжку з результати медичного огляду.

Олена Нікотіна, заступниця начальника відділу ДФС Волині наголошує на тому, що роботодавці несуть відповідальність за неоформлених працівників.   

   

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024