Залишилась тільки назва, – Степан Івахів про ветсанзавод у Ковелі

08 Червня 2018, 16:47
Степан Івахів 1209
Степан Івахів

Народний депутат від Ковельщини Степан Івахів підняв питання про остаточну ліквідацію ковельського ветсанзаводу, який негативно впливає на екологічний стан міста.

Про це він розповів під час виїзного засідання Комітету Верховної Ради України з питань бюджету, яке відбувається 8 червня у приміщенні Волинської ОДА, – повідомляє «Перший».

 


 

Насамперед він подякував членам комітету за те, що вони вперше в історії прибули на Волинь. «Це дійсно новаторський досвід. Ми перші зрозуміли, що безпосереднє спілкування з людьми, які знають проблему, більш важливо і результативно, ніж у чиновницьких коридорах», – сказав Івахів та, користуючись нагодою, розповів про проблему, яка виникла на Ковельській філії ДП «Укрветсанзавод».

«Завод розташований у межах міста і від нього залишилась одна назва – завод. Заводу не існує, обладнання нуль, а керівництво по ночах тайком завезло тисячі тонн решток, які переробити неможливо», – додав нардеп.

Він розповів, що через неприємний запах жити у найближчих мікрорайонах неможливо, крім того, забруднені підземні джерела, тож люди не мають питної води.

Відтак Степан Івахів звернувся до комітету з проханням посприяти у вирішенні питання, виділивши фінансування на проведення остаточної консервації заводу та каналізування.

 


 

«Дякую нардепу Степану Івахіву за клопотання перед членами Бюджетного комітету ВРУ щодо вирішення екологічних проблем ковельчан, які страждають від наслідків роботи Ковельського Ветсанзаводу!» – написав у себе на сторінці у Facebook заступник голови Волинської ОДА Сергій Кошарук.

 


 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024