Як планують монетизувати пільги на проїзд у Волинській області

09 Червня 2018, 18:00
Як планують монетизувати пільги на проїзд у Волинській області 3326
Як планують монетизувати пільги на проїзд у Волинській області

В Україні зовсім скоро скасують пільги на проїзд, замінивши їх відшкодуванням витрачених на проїзд засобів. По-іншому це називають монетизацією пільг.

Кабінет міністрів України від 14 березня своєю постановою №197 затвердив «Порядок надання пільг у грошовій формі з оплати проїзду», який буде поширений на всі види транспорту загального користування на міських, приміських та міжміських маршрутах. Розміри компенсацій, що будуть виділятися пільговикам як монетизації,визначать облдержадміністації. Але вже зараз можна говорити про приблизні «розцінки» на проїзд пільговиків. Про це інформує АиФ.ua.

Так, згідно з проектом розпорядження  у Волинській області мінімальна сума відшкодування коштів склала 69 гривень. Ті пільговики, які користуються міжміським транспортом, будуть отримувати 69 гривень + 20% — за все це вийде 83 гривні на місяць.
Люди з інвалідністю I групи і діти з інвалідністю - 166 гривень, а якщо вони навчаються або проходять реабілітацію - 332 гривні. Люди з інвалідністю II групи, які навчаються або проходять реабілітацію,  також отримають 166 гривень.

Незважаючи на те, що постанову про монетизацію пільг Кабмін випустив ще 14 березня, він все ж допустив, що місцева влада може сама визначатися —монетизувати їм пільги на проїзд або залишити все, як є, і далі продовжувати розраховуватися за пільговиків з місцевого бюджету в безготівковій формі.
При цьому розмір компенсації встановлюють у губернатора, а ось рішення про монетизацію пільг кожне місто буде приймати окремо. Але якщо вже місцева влада вирішила прийняти цю постанову, про це слід поінформувати Міністерство соцполітики, яке зобов'язане опублікувати список регіонів, де пільги на проїзд відтепер будуть монетизувати.

 

Коментарі
11 Червня 2018, 04:20
Дадуть відшкодування, а потім обезцінять гривню і не дождеся доплати. Схеми...
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024