Як волинські аграрії коровами у столиці хвалилися

11 Червня 2018, 15:34
4037

Вони що, корови до Києва возили? – дивуються люди, дізнаючись про «Агро-2018».

Так, і не одне, а аж три волинських господарства представили племінну худобу на традиційній щорічній аграрній виставці, – йдеться у сюжеті 12 каналу.  

За поголів’ям великої рогатої худоби область – лише восьма в Україні. За кількістю в нас не женуться, а надають перевагу якості. За останніх шість років завдяки селекції і технологіям надої виросли з двох з половиною тисяч літрів молока на корову в рік до дев’яти тисяч літрів.

Сільськогосподарське приватне підприємство «Рать» на «Агро-2018» представило молочну чорно-рябу породу. Проте кажуть, що хвалитися на виставках не люблять – їздять за досвідом, за контрактами. Цього року вже піддивлялися новинки і в Німеччині, і в Білорусі.

Якщо загальне волинське стадо не найбільше в Україні, то за кількістю корів м’ясної породи область давно тримає лідерство в державі. Та й якість – відповідна. Проте це м’ясо мають змогу купити далеко не всі волиняни, та й у столичних супермаркетах його не знайдеш. Ця елітна яловичина переважно йде на експорт та в елітні київські ресторани.

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024