У Луцьку на будівництво не пустили перевірку

14 Червня 2018, 14:45
1239

Працівників ДАБІ у Волинській області не допустили на будівництво житлового комплексу «Егоїст», що на проспекті Соборності 22.

Про це журналістам Волинь24 повідомили у відповіді на запит у Держархбудконтролі області.

З проханням провести перевірку до ДАБІ зверталися двічі. Спочатку таку ініціативу у грудні минулого року проявив голова ОСББ «Соборність» Василь Данилюк.

Однак у зв'язку зі змінами до Закону України «Про тимчасові особливості здійснення заходів державного нагляду (контролю) у сфері господарськрої діяльності» був встановлений мораторій на проведення перевірок юридичних осіб.

Тому працівники ДАБІ не змогли провести обстаження будівництва.

Ініціативою проведення другої перевірки стало ще одне звернення. Його працівники ДАБІ отримали 23 квітня. Таким чином провести обстеження багатоповерхівки планували у період з 7 по 18 травня.

«Про заплановані заходи Управління повідомило й представника забудовника «Юкрейніан Девелопмент Індустрі». Окрім того, забов'язало забезечити присутність всіх учасників будівництва під час перевірки.«Працівниками Управління в межах повноважень під час здійснення перевірки проводилися виїзди за адресою розташування об'єкта будівництва. Однак вони були недопущені до об'єкта будівництва для здійснення заходів архітектурно-будівельного контролю», - зазначили у ДАБІ.

Щодо цього порушення працівники Управління склали відповідний протокол.

Окрім того, ДАБІ забов'язало представників ТзОВ «Юкрейніан Девелопмент Індустрі» допустити перевірку на об'єкт будівництва.

Наразі Управління здійснює заходи щодо проведення позапланової перевірки.

Нагадаємо, будівництво багатостраждального житлового комплексу «Егоїст» розпочалося у 2015 році. Вже тоді мешканці сусідньої багатоповерхівки забили на сполох. Адже через будівництво у їхній багатоповерхівці на стінах почали з'являтися тріщини.

Тоді забудовника «Егоїста» оштрафували на 65 тисяч через відхилення від проекту будівництва. Згодом будівництво багатоповерхівки взагалі «заморозили».

Проте, це не завадило забудоникам знову розпочати роботи уже восени минулого року.

Коментар
17/04/2024 Вівторок
16.04.2024