«Богдан» сприятиме переходу України на екологічно чистий громадський транспорт

14 Червня 2018, 15:45
Автобус корпорації 1780
Автобус корпорації

«Богдан» сприятиме переходу України на екологічно чистий громадський транспорт. Про це заявили в прес-службі АТ «АК Богдан Моторс».

Про це повідомляють на сайті корпорації «Богдан».

Заміну старого рухомого складу на сучасні електробуси, тролейбуси і трамваї передбачає Національна транспортна стратегія «Drive Ukraine 2030», яку 30 травня ухвалив Кабмін.

«Настав час прискорити перехід на екологічно чистий транспорт і в Україні. В цьому можуть допомогти вітчизняні автозаводи за умови державної підтримки виробництва. Зокрема, Корпорація «Богдан» може запропонувати сучасні електробуси і тролейбуси, які відповідають європейським нормам безпеки та комфорту і були сертифіковані в ЄС», – зауважили в компанії.

Проводити оновлення рухомого складу в уряді планують поетапно і вже за 12 років увесь громадський транспорт в Україні має працювати на електротязі. У світі вже є приклад міст, які повністю відмовилися від використання громадського транспорту з двигунами внутрішнього згорання. Багатомільйонний мегаполіс Шеньчжень, що на південному сході Китаю, лише за 9 років перевів увесь рухомий склад на електроживлення і тепер жоден автобус там не забруднює навколишнє середовище шкідливими викидами.

«Електротранспорт – це найоптимальніше рішення для створення практичної і доступної інфраструктури у містах. Електричні транспорті засоби мають одразу кілька серйозних переваг: вони енергоощадливі, бо працюють на відновлюваних джерелах енергії, а також надійні і безпечні, оскільки не використовують легкозаймисте паливо. Крім того, вони позитивно впливають на природу і якість повітря, адже загазованість стала однією з найбільших екопроблем у великих містах», – зазначають в прес-службі АТ «АК Богдан Моторс».

Нагадаємо, що Корпорація «Богдан» підтримує прагнення місцевих органів самоврядування замінити старий, зношений рухомий склад муніципальних автопарків новими вітчизняними тролейбусами і автобусами, які відповідають європейським стандартам безпеки та надійності. «Богдан Моторс» у разі необхідності готовий приєднатися до розробки дорожніх карт, в рамках яких українські міста зможуть за короткий термін якісно оновити та суттєво збільшити рухомий склад громадського транспорту.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024