Голову Шацького райсуду, яку підозрюють в хабарництві, відсторонили від роботи

14 Червня 2018, 16:40
1150

Вища рада правосуддя тимчасово відсторонила від правосуддя голову Шацького районного суду Волинської області Наталію Сушик, яку детективи НАБУ підозрюють в одержанні неправомірної вигоди.

Таке рішення було ухвалено на засідання ВРП сьогодні, 14-го червня, за результатами розгляду відповідного клопотання, повідомляє «Слово і Діло».

Заступник генерального прокурора-керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький подав клопотання про тимчасове відсторонення Сушик від правосуддя в зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності.

Ще 28 квітня Холодницький склав повідомлення про підозру Сушик за ч.3 ст. 368 Кримінального кодексу України (прохання і одержання неправомірної вигоди), яке їй вручили того ж дня.

Мотивуючи необхідність тимчасового відсторонення судді від правосуддя, керівник САП зазначив в клопотанні, що подальше перебування Сушик на посаді судді може привести до негативних наслідків, а саме: вона зможе знищити або спотворити документи, які можуть бути доказами вчинення кримінального правопорушення; матиме можливість впливати на свідків у кримінальному провадженні та протиправно перешкоджати кримінального провадження іншим способом тощо.

Читайте також: 

У справі хабарника заступника мера Луцька затримали голову Шацького районного суду

Голова Шацького суду мала «відмазати» чоловіка, який був раніше судимий

Голову Шацького районного суду затримали на очах у дитини

Фігурант справи, де «засвітилася» голова Шацького суду, почав здавати своїх поплічників

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024