Осінній заробіток на Волині: де продати яблука, шипшину, каштани та обліпиху
Восени змінюється не лише природа, а й з’являються нові можливості для заробітку. В першу чергу – це час збору врожаю. Яблука, шипшина, обліпиха, каштани використовують для виготовлення різної продукції, тому волинські підприємці активно розпочали закупівлю плодів цих рослин.
Видання Бізнес.Район підготувало добірку місць, де волиняни можуть вигідно продати сировину та одразу отримати гроші.
Яблука
Ті, хто бажає заробити на яблуках, можуть здати врожай у селі Буцин (біля Ковеля) та селі Маяки (біля Луцька). Контактна інформація для довідок: 063 021 2222.
«В середньому ціна становить 3 гривні за кілограм. Якщо яблук багато, то можна отримати 4 гривні за кілограм. Особливих вимог до яблук немає, беремо все підряд», – пояснює підприємець Костянтин.
Яблука використовують як сировину для виготовлення соків, компотів, сидру, спирту, пектину (розчинної у воді речовини, що міститься у клітинному соку плодів та овочів), пюре, джемів і варення.
Шипшина
Здати шипшину волиняни можуть у Нововолинську – 0673407327 та 0671806907, Володимирі – 0665235352 і Луцьку та Луцькому районі – 050 190 99 45.
Середня вартість продажу шипшини становить 18 гривень за кілограм.
«Особливих вимог до шипшини немає. Головне, щоб плід був чистим», – зазначає покупець.
Шипшину використовують у медицині, парфумерії, із неї готують чай, варення, джем, пастилу, пюре, повидло, компоти та киселі.
Каштани
У Луцьку та Луцькому районі також приймають каштани. Містяни та жителі району можуть звертатись за номером 050 190 99 45.
Середня вартість продажу каштанів – 5 гривень за кілограм.
«До каштанів лише декілька вимог: мають бути не побиті та почищені від зеленої шкірки», – розповідає підприємиця Віталія.
Каштани використовують у фармакології, косметології та як корм для тварин.
Обліпиха та горобина
Середня вартість продажу ягід обліпихи у Володимирі становить 40 гривень за кілограм, а ягід горобини – 15 гривень за кілограм.
Ягоди приймають у Володимирі – 0665235352 та Луцьку – 050190 9945.
«Приймаємо обліпиху гілочками. Довжина від 5 до 10 сантиметрів», – зазначає покупець.
Плоди обліпихи та горобини використовують як основу для соків, джемів, мармеладу. З обліпихи також роблять олію та заварюють чай.