ЛНТУ готуватиме агрономів

16 Червня 2018, 15:52
Луцький НТУ 1595
Луцький НТУ

Луцький НТУ отримав ліцензію на підготовку щорічно 50 агрономів.

Про це повідомляє департамент агропромислового розвитку області.

Директор департаменту агропромислового розвитку Юрій Горбенко взяв участь у презентації двох нових спеціальностей «081 Право» та «201 Агрономія» у  Луцькому національному технічному університеті.

Першим слово взяв ректор ЛНТУ Петро Савчук. Він зауважив, що університет впевнено крокує вперед, відкриваючи нові обрії для тих, хто бажає у них вчитися. Тож Петро Савчук представив нові спеціальності «Право» та «Агрономія».

Петро Савчук зауважив, що не так давно в ЛНТУ відкрили спеціальності «Лісове господарство» та «Агроінженерія». Але побачили потребу і у підготовці агрономів. До відкриття спеціальності «Агрономія» готувалися майже 2 роки. Зрештою, отримали ліцензію на підготовку щорічно 50 агрономів.

Директор департаменту агропромислового розвитку Волинської ОДА Юрій Горбенко сказав, що його вражають амбітні плани Луцького національного технічого університету. До того ж, він побажав врахувати необхідність вивчення таких галузей, як садівництво та ягідництво. 

Випускники спеціальності «Агрономія» отримають кваліфікацію технолога з агрономії. В фермерських господарствах вони матимуть можливість працювати бригадиром, меліоратором, рільником, плодівником, виноградарем, овочівником відділення, помічником відділення, агрономом. До того ж, вони матимуть шанс працювати у районних та обласних департаментах агропромислового розвитку, профільних науково-дослідних установах та господарствах. Вартість навчання на «Агрономії» — 13 500 гривень за рік навчання.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024