Нацбанк забрав ліцензію у міжнародної платіжної системи через співпрацю з Росією

18 Червня 2018, 13:44
982

Національний банк України (НБУ) скасував реєстрацію міжнародної платіжної системи TYME, платіжною організацією якої є компанія ОМП-2013.

Про це повідомили у прес-службі Нацбанку.

У НБУ відзначили, що причиною для ухвалення рішення стало отримання документального підтвердження інформації від Служби безпеки України (СБУ) про те, що міжнародна платіжна система TYME здійснює перекази коштів у співпраці із забороненою в Україні російською платіжною системою, що створює ризики виникнення загроз національній безпеці країни.

У зв’язку зі скасуванням реєстрації міжнародної платіжної системи TYME НБУ також ухвалив рішення про скасування реєстрації учасників цієї платіжної системи.

Міжнародна платіжна система повинна припинити надання послуг з переказу до 20 червня та завершити взаєморозрахунки за здійсненими переказами в платіжній системі згідно з правилами платіжної системи та відповідними договорами.

Також НБУ зазначає, що попереджав всі платіжні системи, у тому числі міжнародну платіжну систему TYME, про неприпустимість співпраці з платіжними системами, до яких Україною застосовано обмежувальні заходи (санкції), а також взаємодії із зазначеними платіжними системами через посередництво інших платіжних систем та організацій незалежно від їх юрисдикції.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024