Прогнозують збільшення мінімальної зарплати для українців

21 Червня 2018, 11:07
Чи буде збільшений розмір мінімальної зарплати для українців 934
Чи буде збільшений розмір мінімальної зарплати для українців

Виконуюча обов’язки міністра фінансів України Оксана Маркарова,  поділилася прогнозами щодо можливого швидкого підвищення мінімальних зарплат в Україні.

Про це повідомляє Дебют-Кредит.

Українські політики ще кілька місяців тому обіцяли, що рішення про «мінімалку» вони приймуть за результатами серпня-вересня місяця. Віце-прем’єр Павло Розенко вже запевняв, що це рішення буде.

«Давайте реально скажемо, економічні тенденції на сьогоднішній день дозволяють бути оптимістами в цьому питанні? Буде підвищення чи ні?» — задав запитання ведучий.

На що, після декількох хвилин обговорення, отримав відповідь:

«Чи буде це реально, буде залежати вже від того, як буде розвиватися ситуація економічно. На сьогоднішній день дійсно можна говорити про стриманий оптимізм, бюджет виконується, і ми сподіваємося, що якщо у нас буде в подальшому виконання, а ще краще, перевиконання по бюджету, ми зможемо підійти, як закладено в бюджеті, до питання підвищення, в тому числі, мінімальної зарплати» — сказала керівник міністерства.

На запитання, чи достатньо грошей на виплату зарплат, пенсій і субсидій, Оксана Маркарова повідомила таке:

«У цьому році всі соціальні виплати, субсидії, зарплати — все буде профінансовано, ми впевнені. І результати 5-ти місяців цього року вже підтверджують, що у нас є і по доходах виконання, і відповідно, всі соціальні виплати в повній мірі теж профінансовані», — підкреслила міністра фінансів України.

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024