На Волині на ремонт система оповіщення про надзвичайні ситуації потрібно 50 тисяч гривень

22 Червня 2018, 15:49
1261 Джерело: Цензор.НЕТ

Через брак коштів вже два дні на Волині не функціонує територіальна автоматизована система централізованого оповіщення про загрозу виникнення надзвичайних ситуації.

Про це йшлося під час спільного засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, а також державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при облдержадміністрації 22 червня, пише прес-служба Волинської ОДА.

Зокрема, директор Волинської філії ПАТ «Укртелеком» Ярослав Бондаренко повідомив, що вже два роки вони не мають заключеного договору з виконавчою владою. Окрім того, півтора року вже немає фінансування.

«Керівництво дало мені чітку вказівку - відключити. Договір не заключили, грошей навіть на електроенергію немає. Я ще тиждень тому мав відключити. Немає в нас коштів на обслуговування», - доповів Ярослав Бондаренко.

Натомість голова облдержадміністрації Олександр Савченко зазначив, що така ситуація – неприпустима.

«Це свідомий підрив боєздатності держави. Зрозуміло, що документи підуть і в прокуратуру, і в СБУ, бо так не можна. В країні війна і ця система може знадобитися вже завтра», - резюмував Савченко.

Директор департаменту фінансів облдержадміністрації Ігор Никитюк, своєю чергою, запевнив, що знайдуть кошти на електроенергію. До слова, це близько 50 тисяч гривень. Разом із тим, планують підготувати проект договору з урахуванням всіх пропозицій.

Відтак, представник ПАТ «Укртелеком» запевнив, що підприємство відновить функціонування системи оповіщення після укладення договору.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024