У липні очікується зменшення цін на низку продуктів, - експерт

22 Червня 2018, 16:46
1116

Уряд почав перейматися проблемою цін, проте українців все одно чекає здорожчання продуктів харчування.

Про це повідомляє генеральний директор і засновник Української асоціації постачальників торговельних мереж, депутат Київської обласної ради Олексій Дорошенко пишн AgroPolit.com.

У липні ми очікуємо зменшення цін на низку продуктів, а не інфляції. Таке не завжди трапляється, але цього року буде точно. Уряд почав перейматися проблемою цін – і вже 2 місяці намагається їх гальмувати, використовуючи всі можливі способи. Навіть почав співпрацювати над цим питанням із НБУ», – пояснює Дорошенко

Експерт розповідає, що молочні продукти: молоко, сметана, м’який сир не зростуть у ціні, адже у нас вони дорожчі, ніж у сусідів. До того ж, зараз сезон, відбувається збільшення кількості виготовлення молочних продуктів, тому ціни повинні знижуватися, а вони навпаки, зростають, хоч і помірно на 10-30 коп/міс. Також варто очікувати подорожчання м’яса – яловичини та свинини. Трохи зростатиме ціна на курятину: філе, гомілки, крильця.

За його словами, ціноутворення на деякі продуктові групи значною мірою залежить від вартості продуктів у Європі.

«Куряче філе дорожчатиме. Його вартість в Україні – на 25% менша, аніж у будь-якій країні Європи. Ціна на бройлерів практично не зросте, бо в Польщі це коштує на 20% дешевше ніж у нас. За останні півроку це стало тенденцією. Окрім того, дорожчатиме вершкове масло: експорт його великий, а вартість у нашій країні від мінімальної європейської відрізняється на 10-15%», – каже він.

Читайте також:

Протягом місяця знизилися ціни на 14 позицій соціально значущих продтоварів

На Волині найбільше подорожчали овочі та фрукти

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024