Заготівля чорниці на Волині принесла бюджетам майже мільйон гривень

27 Червня 2018, 14:11
Волинь отримала майже мільйон за збір чорниці 2042
Волинь отримала майже мільйон за збір чорниці

Місцеві бюджети Волині отримали майже 920 тисяч гривень рентної плати за збір чорниці.

Сума отриманої громадами ренти від заготівлі перевищує минулорічні показники у 8 разів. Втім, прогнозувати такий же фінансовий ріст за підсумками чорничного сезону поки зарано через нестійкі погодні умови, - пише прес-служба ГУ ДФС у Волинській області.

«Однак, на часі для кожного керівника місцевого самоврядування уважно проаналізувати діяльність заготівельників на території громади з тим, щоб переконати їх сплачувати всі податки. Саме з початком заготівлі стратегічно важливої для області чорниці та іншої дикорослої продукції керівники органів місцевої влади повинні подбати про легальну діяльність представників підприємництва, які є учасниками сезонного заготівельного бізнесу», - наголошує начальник ГУ ДФС у Волинській області Світлана Савчук.

Серед визначених законом податкових платежів, що повинні поповнити бюджети всіх рівнів - рентна плата за спецвикористання лісових ресурсів, ПДФО та єдиний податок. Переважна сума від їх надходжень зараховується до бюджетів громад.  

«Не втратити можливість залучити до місцевих бюджетів додаткові вагомі надходження – під силу кожному лідеру територіальної громади за умови конструктивного діалогу з бізнесом, представники якого здійснюють заготівлю ягід та грибів з комерційною метою», - підкреслила Світлана Савчук.

Зі свого боку працівники територіальних органів ДФС в області завжди допоможуть фаховими консультаціями в питанні легалізації заготівлі дикорослої продукції, - запевняють в ГУ ДФС у Волинській області.

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024