«Луцьку окружну дорогу відремонтують вперше за багато років», – Денис П’ятигорець

27 Червня 2018, 15:13
Луцьку окружну дорогу відремонтують вперше за багато років 1042
Луцьку окружну дорогу відремонтують вперше за багато років

Уперше за багато років у Луцьку капітально відремонтують окружну дорогу. Тут буде ЛЕД-освітлення і пішохідні доріжки, які за свій кошт погодились облаштувати підприємства, що розташовані вздовж цієї дороги.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив радник очільника Волинської облдержадміністрації, волонтер, громадський активіст та блогер Денис П’ятигорець.

Питання ремонту окружної дороги «висіло в повітрі» багато років. Проте зараз роботи таки розпочалися. Далі допис Дениса П’ятигорця подаємо без змін та доповнень.

«Беззаперечна більшість питань, з якими звертаються люди до голови Волинської ОДА – це дороги. Сьогодні дороги активно будуються по всій країні, і Волинь – не виключення.

Але, як виявилося, для того, щоб побудувати дорогу іноді не достатньо, щоб в тебе були гроші та підрядник. Бо є ще така малесенька деталь, як Бюджетний кодекс та балансоутримувач. Якщо простою мовою, то якщо в ОДА є гроші на дороги, то вона може витратити їх лише на ті дороги, які в неї на балансі. А якщо ця дорога на балансі села – то село має робити її за власні кошти (яких в нього немає) або пройти 157 кіл пекла, щоб залучити кошти бюджетів інших рівнів.

А буває ще ось так – коли в тебе є дорога, і різні її ділянки знаходяться на балансі різних юросіб. Ремонтувати таку дорогу частинами ніхто не буде. Тому треба зібрати всіх балансоутримувачів за великий стіл та переконати їх виділити гроші на ремонти своїх ділянок. Думаю не варто казати, що бюджети давно розписані і пріоритети в кожній громаді свої. Бо ж на дорогу треба мільйони. І питання на багато років зависає в повітрі.

І така доля спіткала Луцьку окружну дорогу. Це друга по завантаженості дорога в області. Вона роками не ремонтувалося на всій своїй довжині. І надій на її капітальний ремонт було мало…

Але команді Волинської ОДА це вдалося! Завдяки децентралізації, яку ініціював Президент, в Боратинської ОТГ з’явилися кошти, які вона виділила на свою ділянку дороги. Іншу ділянку робить Луцьк. Третю ділянку робить ОДА за кошти дорожнього фонду. Ось і маємо – вперше за багато років в Луцьку буде капітально відремонтована окружна, з ЛЕД-освітленням, з пішохідними доріжками, які за свій кошт погодились облаштувати підприємства, що розташовані вздовж цієї дороги.

Роботи вже розпочалися, тому вибачаємося за незручності. Але ж це такі приємні незручності», – пише Денис П’ятигорець.



 

Коментар
17/04/2024 Вівторок
16.04.2024