Топ - 7 професій, які викликають депресію

01 Липня 2018, 12:07
1417

Депресія часто виникає від роботи. Є навіть список професій, які найчастіше до цього схильні.

Про це повідомляє gazeta.ua

1.Офіціанти

У сфері обслуговування працювати доводиться постійно взаємодіяти з людьми, незважаючи на погане самопочуття і особисті проблеми, посміхатися. Без цього не потрібно розраховувати на чайові. Часто доводиться потрапляти в конфліктні ситуації, адже клієнти бувають різні. Тому нерідко люди не справляються з такою емоційною напруженістю в поєднанні з зазвичай ненормованим робочим графіком.

З тривалою роботою на цій посаді люди втрачають апетит, мають проблеми зі сном і концентрацією.

2. Няні та доглядальниці

Ці професії вимагають повної емоційної віддачі. Дуже складно не приймати близько до серця проблеми іншої людини, тому нерідко представники професії няні і доглядальниці відчувають на собі явні симптоми депресії.

2. Бухгалтер

Важко фізично і морально впоратися з тягарем відповідальності, яка перекладається на плечі бухгалтера. Багато хто просто не можуть впоратися з відчуттям постійного стресу через контроль над чужими грошима.

3. Соціальні працівники

Соціальні працівники піддаються великому емоційному випробуванню. Також вони можуть стикатися з агресією при бажанні допомогти. Тому за статистикою 10% соціальних працівників періодично страждають від депресії.

4. Медичні працівники

На їхніх очах народжуються і помирають. Часто доводиться втішати і вислуховувати обурення пацієнтів, тому медпрацівники також в цьому списку «депресивних» професій.

5. Персональний асистент

Ця робота передбачає постійний стрес, відмова від особистого життя, нормального сну і правильного харчування. Персональний асистент повинен бути готовий виконувати завдання начальника в будь-який час доби. Тому не дивно, що на цій роботі люди часто схильні до депресії.

6. Педагоги

Вчити і виховувати - часто справа дуже невдячна. Потрібно володіти надзвичайним терпінням, щоб передати знання далеко не завжди слухняним учням, та ще й спілкуватися з батьками, після роботи перевіряти зошити і готувати матеріали до нових уроків. Тому вчителі та викладачі нерідко впадають в депресію через велику завантаженість.

7. Програміст

Незважаючи на високі зарплати і престижність професії, діяльність програмістів також пов'язана з постійним стресом. Великі вимоги роботодавців, регулярні переробки, сидяча робота за комп'ютером - все це не йде на користь здоров'ю. Тому програмісти - часті гості в кабінетах психологів.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024