Підвищення мінімалки не буде, - Міністр соцполітики

01 Липня 2018, 14:14
1003

Андрій Рева повідомив, що в бюджеті України немає необхідних коштів для підвищення мінімальної зарплати.

Про це повідомляє Економічна правда.

Підвищення можливе за умови перевиконання доходів бюджету. Чи матиме уряд надлишкові кошти, стане зрозуміло на початку липня цього року.

«У першому кварталі було недовиконання бюджету майже на 6 мільярдів. У травні практично вийшли «в нуль». За підсумками червня – ми зараз дивимося. Можна буде сказати тільки на початку липня», – заявив Андрій Рева.

Міністр соцполітики додав, що за умови підвищення «мінімалки», необхідно буде перераховувати додаткові кошти з державного бюджету у місцеві. На думку міністра, є два варіанти, де віднайти необхідні гроші, – митниця та тіньова зайнятість.

«Треба збільшувати дохідну частину бюджету. Зараз ви бачите, які заходи вживаються щодо контрабанди на митниці. Впродовж літа ми вживатимемо серйозних заходів щодо «тіньової» зайнятості, відносно тих «рабовласників», які не хочуть реєструвати людей», – зазначив Андрій Рева.

Він також наголосив, що місцеві органи влади повинні дотримуватись «справедливого перерозподілу доходів від податку на доходи фізичних осіб», щоб при підвищенні мінімальної зарплати уряду не довелося вкладати додаткових фінансів у місцеві бюджети.

Нагадаємо, що з 1 січня 2018 року прожитковий мінімум становить 1 700 гривень, а мінімальна зарплата - 3 723 гривні.

Президент Петро Порошенко говорив про збільшення мінімальної заробітної плати до 4,1 тис. гривень у другій половині 2018 року.

Колишній міністр фінансів Олександр Данилюк перед своїм звільненням розповів, що можливостей для підвищення мінімальної заробітної плати немає.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024