У всіх областях України гинуть бджоли

02 Липня 2018, 16:34
1395

У всіх областях України, окрім Закарпатської, масово загинули бджоли через обробку посівів небезпечними для комах пестицидів.

Про це повідомив президент Спілки пасічників України Володимир Стретович, передає «Радіо Свобода».

«Спілка може назвати одну область – Закарпатську, де немає великих масивів посівів і де немає випадків отруєнь. А так – практично у всіх областях є випадки отруєнь бджіл – в одних більше, в інших – менше», – сказав Стретович.

У спілці додали, що такого масового випадку отруєння бджіл досі не було. За словами Стретовича, унаслідок отруєння загинули близько 18 тисяч бджолиних сімей.

«Якщо взяти середню вартість сім’ї 2,4–2,6 тисячі гривень, то можете уявити, якої шкоди завдано приватним господарствам. Зауважу, що тут не потерпіли промислові пасіки, а потерпіли лише пасічники, які тримають бджіл у своєму господарстві. Економічно це особливо не відобразиться на валі, на виробництві меду. Питання полягає в тому, що знадобиться час, щоб відновити це поголів’я», – пояснив голова Спілки пасічників.

Масову загибель бджіл на пасіках почали фіксувати у Волинській, Дніпропетровській, Кіровоградській, Харківській, Миколаївській, Кіровоградській, Черкаській та низці інших областей від середини травня.

Держпродспоживслужба підтвердила, що причиною загибелі бджіл у Турійському районі Волинської області стала обробка навколишніх полів інсектицидами.

Читайте також:

У Локачинському районі гинуть льотні бджоли: пасічники в розпачі

Іван Смітюх відшкодував збитки більшості пасічникам, у яких загинули бджоли

Встановили точну причину загибелі бджіл на Турійщині

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024