Ресторатор Дмитро Борисов назвав три шляхи до успіху закладу

17 Лютого 2025, 12:34
Ресторатор Дмитро Борисов назвав три шляхи до успіху закладу 230
Ресторатор Дмитро Борисов назвав три шляхи до успіху закладу

Відомий український ресторатор Дмитро Борисов поділився експертним поглядом на причини закриття 90% ресторанів протягом першого року роботи. 

За його словами, головним фактором невдачі є невисока орендна плата чи незадовільний сервіс, а достатній потік відвідувачів. Про це він написав на своїй фейсбук-сторінці. 

«Локація та трафік вирішують все в ресторанному бізнесі», – наголошує Борисов, ілюструючи свою думку на прикладі типу торгового центру, де успішність бізнесу в напрямку залежить від розташування та потоку клієнтів..

За словами експерта, існує три ключові шляхи до успіху в ресторанному бізнесі:

  1. Стратегічне розташування в місцях з високим трафіком. Як приклад Борисів навести бар «Білий налив», який щодня після понад 500 відвідувачів без додаткової реклами.

  2. Створення сильного бренду, здатного привабити клієнтів навіть у менших людних локаціях. Прикладом такого підходу є ресторан «OxotaNaOvets» на Воздвиженці.

  3. Адаптація концепції до потреб цільової аудиторії, замість того щоб керуватися лише власними баченнями.

Ресторатор зазначає, що багато закладів знають невдачі через неправильне розуміння потреб ринку та місцевої аудиторії. 

«Часто ресторатори відкривають заклади за принципом «я так бачу», не враховуючи реальні потреби відвідувачів», – пояснює Борисов.

 

Для допомоги підприємцям експерт розробив інтенсивний курс, який включає практичні інструменти для успішного запуску ресторану: від формули вибору локації перевірених концепцій для різних бюджетів та методів створення wow-ефекту.

Коментар
25/03/2025 Вівторок
25.03.2025
24.03.2025