Цукровий завод спростував закиди про спричинення смороду в Луцьку

07 Липня 2018, 08:47
Гнідавський цукровий завод 1199
Гнідавський цукровий завод

Гнідавський цукровий завод відкинув звинувачення міської влади у тому, що воно є джерелом смороду в Луцьку.

Завод заявив, що рідина, яку виявили на полях фільтрації, не є мелясною бардою. Про це повідомляє інформаційне агенство ВолиньPost з посиланням на прес-службу заводу.

На заводі зауважують, що 6 липня у ЗМІ опублікували інформацію про те, що ТОВ «БіоПек» зливає відходи на поля фільтрації Гнідавського цукрового заводу.

«Повідомляємо, що на території Гнідавського цукрового заводу збудований резервуар для зберігання мелясної барди, яка згідно умов договорів постачається сільськогосподарським підприємствам як органічне добриво. Також Гнідавський цукровий завод проводить підготовку до сезону 2018 року очищаючи необхідне обладнання, змиваючи залишки буряків та ґрунту та отримуючи органічну воду, яка відвантажується на поля фільтрації, що є власністю Гнідавського цукрового заводу. Саме така вода була злита вчора на поля фільтрації заводу», – запевняють на заводі. 
 

Більше того, зауважують, що представники «контролюючих органів» при фіксації «правопорушення» не викликали на місце події відповідні служби та не зафіксували його належним чином.

«Жодних офіційних звернень аби розібратися в ситуації до керівництва заводу не надходило, а поспішно була опублікована інформація, яка не відповідає дійсності, що призвела до непорозуміння та викликала суспільну напругу. Протягом тривалого часу Гнідавський цукровий завод активно працює над модернізацією підприємства, встановлює новітнє обладнання турбуючись про екологію нашого краю», – додають у заяві.

Читайте також: «Гнідавський цукровий» готується до нового сезону

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024