Українці на чверть зменшили споживання цукру

07 Липня 2018, 14:07
1149

За останні 12 років українці стали споживати майже на чверть менше цукру. 

Повідомлення про це «Українського клубу аграрного бізнесу» передає Економічна правда.

«Стрімке зниження обсягів споживання пов’язане зі скороченням населення, нестабільною купівельною спроможністю і зміною культури харчування», — йдеться у повідомленні.

Ще у 2005 році середньостатистичний українець протягом року вживав у середньому 38 кг цукру, а вже у 2017 році на 8 кг менше — 30 кг.

Скороченню вживання цукру, зокрема, сприяло поширення практики сухого заморожування плодово-овочевих культур. Якщо раніше домогосподарства запасали ягоди, фрукти на зиму, використовуючи консервування, яке вимагало багато цукру, то зараз використання камер для зберігання даних продуктів значно зменшило потребу в цьому продукті.

Попри це, українські виробники продовжують нарощувати виробництво цукру. В поточному маркетинговому році воно зросло на 6,5% і становить 2,14 млн тонн. У сезон працювало 46 цукрових заводів.

Лідером з виробництва цукру в 2017/2018 маркетинговому році стало ТОВ «Радехівський цукор», яке виготовило 149,5 тис. тонн цукру, переробивши 1,04 млн тонн цукрового буряка.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024