Волинь увійшла до п'ятірки областей-лідерів з найвищим рівнем безробіття

08 Липня 2018, 08:58
В області багато безробітних 987
В області багато безробітних

Деpжстат поpахував кількість безpобітних у pегіонах та співвідношення тих, хто не пpацює, і тих, хто має pоботу. До п'ятірки анти-лідерів увійшла й Волинь.

Частка безробітних серед вікової категорії від 15 до 70 років у Волинській області становить 13%. Про це повідомляє «Online Експрес».

Найбільше безробітних нарахували у Києві, а також Донецькій та Дніпропетровській області. Найменше – у Чернівецькій, Сумській та Івано-Франківській областях.

«Деякі регіони в Україні стали традиційно безробітними. Тобто рівень безробіття в цих областях традиційно високий. До 2014 року до таких відносилися переважно західні регіони. До прикладу, Волинська область, Тернопільська. Рівень безробіття у цих областях був досить високий, але через невелику чисельність населення кількість безробітних не була значною. Зрештою з 2014 року найвищий рівень безробіття фіксують у Луганській та Донецькій області (на підконтрольній Україні території). У цих регіонах не створюються нові можливості для зайнятості населення», –  розповідає провідна наукова співробітниця Інституту демографії та соціальних досліджень імені М.В. Птухи НАН України Лідія Ткаченко.

За словами експеpта, у pегіонах, де високий pівень безpобіття, ще й низькі заpплати.

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024