На Волині придумали, як посилити контроль за експортом лісу

31 Липня 2018, 15:28
На Волині планують посилити контроль за експортом лісу 1387
На Волині планують посилити контроль за експортом лісу

Митники та лісівники планують посилити контроль за митним оформленням експорту лісу Волині.

Про це йшлося на спільній міжвідомчій нараді між Волинською митницею ДФС та Волинським обласним управлінням лісового та мисливського господарства, пише прес-служба ГУ ДФС у Волинській області.

На основі аналізу практики суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності у 2017-18 роках визначили основні проблемні питання, а саме: тонкощі класифікації дров, порядок видачі сертифікатів про походження лісоматеріалів, розбіжності у нормативних вимогах митниці та лісового господарства.

Учасники наради домовилися співпрацювати безпосередньо на рівні керівників митних постів та державних підприємств лісового та мисливського господарства для протидії експорту ділової деревини під виглядом товарів прикриття. Для цього сторони за потреби обмінюватимуться електронними копіями лісорубних квитків, фотографіями завантаження транспорту лісоматеріалами та іншою інформацією.

Крім того, для боротьби з незаконним переміщенням лісоматеріалів планується проводити постійні звірки з польськими  колегами за вантажами, що прямують у Європу відповідно до міжнародних контрактів.


 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024