Суд змусив будівельну компанію виправити недоліки реконструкції дитсадка на Ковельщині

01 Серпня 2018, 13:00
814

Органи прокуратури Волинської області упродовж 6 місяців 2018 року активно вживали заходів представницького характеру задля захисту інтересів держави у суді в бюджетній сфері.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Волинської області.

За цей період до судів пред'явлено позовів на суму 1,9 мільйона гривень, з них розглянуто та задоволено – на суму 1,3 мільйона гривень.

Позови пред’являлися з питань державних закупівель, стягнення коштів до відповідних бюджетів, а також спонукання до виконання договорів про виконання робіт за державні кошти.

Так, Ковельська місцева прокуратура звернулася до господарського суду Волинської області з позовом  в інтересах держави в особі Колодяжненської сільської ради до підприємства «ПІК» Волинської обласної організації Всеукраїнської організації інвалідів «Союз організації інвалідів України» про зобов’язання виконати умови договору підряду на реконструкцію частини адміністративного приміщення під дошкільний навчальний заклад в селі Скулин Ковельського району – усунути недоліки шляхом виконання робіт на загальну суму 1,017 мільйона гривень. Рішенням господарського суду області позовні вимоги прокурора задоволено в повному обсязі.

Виявляли волинські прокурори й порушення службовими особами вимог чинного законодавства у бюджетній сфері, які містили ознаки кримінально караних діянь, відтак упродовж І півріччя 2018 року розпочато 11 кримінальних проваджень щодо таких порушень.

Робота прокурорів на напрямку захисту інтересів держави в бюджетній сфері триває.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024