Які дотації отримують ковельські господарі на корів

06 Серпня 2018, 10:20
На Ковельщині 25 господарів отримали кошти з рахунку 150 грн./1 гол 1082
На Ковельщині 25 господарів отримали кошти з рахунку 150 грн./1 гол

На фінансування Комплексної програми розвитку галузі агропромислового комплексу в Ковельському районі на 2016-2020 роки, затвердженої рішенням Ковельської районної ради від 25 грудня 2016 року на 2018 рік було виділено 100 тисяч гривень.

На виплату дотації власникам особистих господарств, які утримують три і більше корів було передбачено 23,1 тисячі гривень, з них використано 12,9 тисяч гривень (25 господарів отримали кошти з рахунку 150 грн./1 гол.).

  • 15 тисяч гривень було виділено на виплату дотації за утримання телиць та нетелів в особистих селянських господарствах, які народилися в результаті штучного осіменіння, вирощені та утримуються в цьому господарстві до 2-х річного віку, з них використано 2 тисячі гривень (2 власники отримали кошти з розрахунку 1 тис. грн./1 гол.).
  • 31,1 тисяч гривень – на часткове здешевлення вартості штучного осіменіння корів і телиць у ОСГ;
  • 20,8 тисяч гривень – на виплату дотації пасічникам за утримання бджолосімей.

На порядку денному було винесене питання щодо розгляду заяв та документів поданих власниками особистих селянських господарств, які утримують три і більше корів, а також про включення власників особистих селянських господарств до реєстру №4, на виплату дотації за утримання трьох і більше корів.

Під час комісії заступник начальника – начальник відділу агропромислового розвитку управління регіонального розвитку районної державної адміністрації Тетяна Шавлай зазначила, що в липні місяці  2018 року для отримання дотації за утримання трьох і більше корів до управління регіонального розвитку звернулось три власники ОСГ, які подали відповідні документи.

Начальник управління регіонального розвитку районної державної адміністрації Лариса Білинська відмітила, що після опрацювання поданих документів у Комісії зауваження відсутні. Члени комісії, обговоривши вищезазначене питання, одноголосно вирішили включити заявників до реєстру особистих селянських господарств, на виплату дотації за утримання трьох і більше корів.

Заступник голови райдержадміністрації Аркадій Степанюк наголосив на широкому висвітленні механізму надання і використання коштів районного бюджету на виплату вищевказаної дотації власникам ОСГ, розмір якої визначається з розрахунку 150 гривень на одну наявну корову, а також даного напрямку співфінансування з обласного бюджету.

Крім того Комплексна програма розвитку галузі агропромислового розвитку затверджена в усіх об’єднаних територіальних громадах.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024