Луцьким бізнесменам розповіли про нові можливості банківських платежів

07 Серпня 2018, 18:53
Луцьким підприємцям розповіли про нові можливості банківських платежів 632
Луцьким підприємцям розповіли про нові можливості банківських платежів

Луцьких підприємців зібрали докупи, аби розтлумачити про нові можливості банківських платежів та як вберегтись від злодіїв.

Згідно з законодавством, підприємці, які працюють в галузі торгівлі, ресторанного господарства та сфери послуг і використовують реєстратори розрахункових операцій, повинні обов’язково забезпечити перехід на приймання спеціальних платіжних засобів. Відтак, луцькому бізнесу розповіли про три способи безготівкового розрахунку. Про це повідомляє Сфера-ТВ.

Перший –  PayPass. Це розрахунок без фізичного контакту.  Переваги системи PayPass в тому, що процедура значно спрощується. Крім того, у разі виникнення проблем чи претензій з касира знімається відповідальність, адже клієнт сам здійснює оплату.

Другий варіант розрахунку – MiniPos. Він працює через мобільний додаток, кишеньковий за розміром і синхронізується через блютуз. Працівник проводить карткою по MiniPos, вводиться сума, підтвердження пін-кодом, якщо потрібно, йде підтвердження з додатку і розрахунок по терміналу.

QR-код – ще один вид безготівкового розрахунку,однак існує тариф для розрахунку у розмірі 2,75%, тож перш ніж підключатися до такого варіанту, бізнесменам слід врахувати, чи вигідно їм сплачувати цей обсяг від вартості.

Заступник начальника організаційно-методичного відділу слідчого управління ГУНП у Волинській області Іван Поторась надав підприємцям рекомендації з профілактики шахрайства.

 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024