Алкоголь і цигарки збагатили бюджет Волині на понад 66 мільйонів гривень

13 Серпня 2018, 14:15
Майже половина цієї суми спрямована до бюджету Луцька 1166
Майже половина цієї суми спрямована до бюджету Луцька

Завдяки легальній реалізації підакцизної продукції у січні-липні 2018 року бюджети громад  отримали 66,3 мільйона гривень роздрібного акцизу.

Майже половина цієї суми – 29,5 мільйона гривень, спрямовано до  бюджету м. Луцька. 13,3 мільйона гривень роздрібного акцизу сплачено у м. Ковель, 4,5 мільйона гривень – у Луцькому районі.

«Саме легальна реалізація алкогольних напоїв і тютюнових виробів дозволяє місцевим громадам щомісяця залучати вагомі надходження, враховуючи сталий попит на підакцизну продукцію. Тож, керівники органів місцевої влади повинні постійно аналізувати ситуацію зі сплатою роздрібного акцизу та пильнувати, щоб всі представники бізнесу дотримувалися вимог чинного законодавства при реалізації лікеро-горілчаної продукції та тютюнових виробів.  Добробут та бюджетний успіх громади залежить від повноти сплати податків кожним, хто працює чи провадить підприємницьку діяльність на її території», – наголошує начальник ГУ ДФС у Волинській області Світлана Савчук.

Уважними та принциповими в питанні реалізації товарів повинні бути і споживачі, оскільки фактично кожен, хто купує підакцизний товар, сплачує суму акцизного податку, – звертають увагу в ГУ ДФС у Волинській області. 

Лікеро-горілчані та тютюнові вироби повинні містити марку акцизного податку встановленого зразка, а в чеку на придбання такого товару має бути зображена сума акцизного податку з роздрібної реалізації підакцизної продукції.

«Отож, якщо Ви володієте інформацією про реалізацію, зберігання фальсифікованих алкогольних напоїв і тютюнових виробів, немаркованих марками акцизного податку встановленого зразка, реалізацію таких товарів особам, які не досягли 18 років, чи торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами без наявності ліцензій, варто повідомити про такі факти  за номерами телефонів у м. Луцьк (0332) 777102 (чергова частина ГУ ДФС у Волинській області), або (0332) 724414 (управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ГУ ДФС у Волинській області). Своє повідомлення Ви можете також надіслати поштою за адресою:  м. Луцьк, Київський майдан, 4 (конфіденційність гарантується)», – додають на сайті ГУ ДФС у Волинській області.

Читайте також: На Волині закрили ще одну незаконну автозаправку

Волинь заробила понад 50 мільйонів гривень на підакцизних товарах

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024