Луцька влада взяла кошти з реабілітаційного центру для атовців на школу №27

13 Серпня 2018, 13:48
Атовці прийшли в міську раду 737
Атовці прийшли в міську раду

Більшість депутатів Луцької міської ради перекинула 5 мільйонів гривень з реабілітаційного центру на школу №27 у Луцьку.

Таке рішення ухвалили під час позачергової сесії міськради у понеділок, 13 серпня.

Атовці прийшли на сесію, аби відстояти свої гроші, які виділили на реабілітаційний центр в Луцьку, і не дати їх забрати в них.

«Хлопці віддавали своє життя за це, щоб ми могли спокійно жити. Центр мали б побудувати ще в 2014 році, проте його ще немає. Чому таке ставлення до атовців, чому зводите нас лобами? Немає довіри до вас. Ми розуміємо, що є з чого зняти, проте ви цього не робите», – зазначив депутат Микола Собуцький.

Сергій Ліман
Сергій Ліман

Представник від атовців Сергій Ліман зазначив, що вони розуміють, що школу потрібно відкрити, але ж не такою ціною. За його словами, люди покінчують життя самогубством, а влада хоче забрати кошти з центру.

«Ви поможете нам сьогодні, а завтра ми будемо вести з вами діалог. Ми хочемо, щоб наші діти пішли в ту школу, але водночас ми хочемо, щоб діти бачили свого батька, або батько своїх дітей», – додав Сергій Ліман.

Натомість влада відповіла, що кошти однозначно будуть, тільки потрібно довіряти один одному. Мовляв, не потрібно створювати проблему там, де її немає.

В. о. міського голови Пустовіт зазначив, що раніше жовтня будівництво не стартане, бо ще не оголосили тендер.

Радник очільника Волинської ОДА Денис П’ятигорець, який прийшов на сесію пояснив, що проектно-кошторисну документацію на центр розробили ще за часів Миколи Романюка, внесли якісь корективи, і ще два місяці треба доробити документацію. І тільки тоді мають оголосити тендер. В результаті, тільки в листопаді почнуть їх освоювати. Але, за його словами, адміністрація області зробить все можливе від них, щоб центр в Луцьку був.

«В нас була б довіра, якби ви відстоювали наші інтереси. Так як ми бачимо, що співпраці немає, то довіри нема», – зазначив атовець Сергій Ліман.

Депутат Микола Собуцький запропонував виділити кошти на школу з передбачених на «швейцарські» тролейбуси, проте його ініціативу не підтримали решта присутніх депутатів.

В результаті, більшість присутніх депутатів підтримала проект рішення щодо перекидки коштів на школу №27 з реаьілітаційного центру. «За» проголосувало 22 депутата.

Читайте також: У Луцьку атовці висловили недовіру владі міста

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024